HTML

ladamus

Friss topikok

  • Dr. Kovács Tibor: A karéla, balzsamkörte, kesrű dinnye, keserű uborka a vércukorszintre van hatással, minden cukorbe... (2018.02.08. 13:10) London 1.
  • Feldin: létező, bár címet elfelejtő és vidéken tartózkodás okán rss olvasót meg nem nyitó olvasó az egyik. (2011.08.01. 22:36) Stevenage 1.
  • Feldin: Léteznek. Örömmel olvassák. (2011.01.08. 00:08) Karácsony 2010 - keresztény szemmel
  • ladamus: Kimaradt, hogy, bár számomra a fő attrakció a felirat volt, azért meglehetősen sok időt sikerült e... (2010.08.12. 01:51) Dzsunagadh es Girnar
  • ladamus: @Feldin: Persze. De sajna sok mindent nem lehet. Vagy a hely olyan, vagy a helyzet. Azert igyexem. (2010.07.13. 12:44) Szúrat

Linkblog

04.
augusztus

London 1.

ladamus  |  1 komment

 Első szabad londoni napom nagy alvással kezdődött. Végül mégis nekiindultam a városnak. Úgy tűnik, hogy ez volt itt az év legmelegebb napja, így hűvös múzeumokat kerestem fel. A Victoria and Albert Museumban nem sok változott ahhoz képest, hogy néhány éve benne jártam, persze a kevés kiállított Csóla és Pállava szobor, Kusán és Gandhára töredék még mindig gyönyörű. A japán kiállítást átrendezték: fele annyi műtárgy látható, az is rossz megvilágításban. Ezután a Science Museum orvostörténeti része következett, ahol sosem voltam. Két emeletet foglal el ez a rész. A 4. emelet főként rekonstrukciókból áll, közte egy-egy eredeti szobaberendezéssel: gyógyszertár, patika, műtő, fogorvosi rendelő látható. Az 5. emeleten található valójában a kiállítás, sajnos igen változó, kissé sejtelmes fényviszonyok közepette mutatják be gazdag anyagot. Katalógus nincs. 

 

A nap második felét nagyobbacska sétával töltöttem: Hyde Park Corner majd Bond Street. Itt rövid feltöltődés céljából felkerestem a Postcard Teas (www.postcardteas.com) nevű helyet. Ez elsősorban teaüzlet, de kóstolni is lehet. Valóban gyönyörű teákat kínálnak mellbevágó árakon. Minden teájuk származását pontosan megadják: a birtokot, a készítő nevét is. Egy frisssítő kézzel sodort Gyokuro Senchát ittam és végül kellemeset beszélgettem a kezdetben kissé barátságtalannak tűnő tulajdonossal. Kiderült, hogy hárman működtetik a boltot és évente háromszor személyesen járnak teabeszerző körútra Indiába, Kínába és Japánba. Mindegyikük tud valamelyik ország nyelvén, így tartják a kapcsolatot a termelőkkel. Az általam kóstolt teáról kiderült, hogy mindössze 7 kg készül belőle egy évben és annak a felét ez a cég vásárolja meg. Igazán kár, hogy egy ilyen boltot csak egy London méretű világváros tud eltartani!

 

A séta folytatódott: délre Southwark majd London Bridge felé. Végül a London Bridge túloldalán egy japán étkezdébe tértem be, ahol a vendégek 70 %-a is japán volt. Ennek előnye a kiváló étel, hátránya, hogy a pincérek alig érthetően beszélnek angolul. Egy érdekes, Goya Chanpuru nevű ételt ettem, amit leginkább okinawai rántottának írhatunk le. Van benne egy kevés hús is, de a tömegét különféle zöldségek adják, köztük maga a goya, amit Indiában karéla néven ismernek. Magyarul többféle neve is van, de egyik se nagoyn mond nekem semmit: balzsamkörte, keserűdinnye, keserűtök... Mindenesetre finom volt.  

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ladamus.blog.hu/api/trackback/id/tr843124846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. Kovács Tibor · http://gyogynovenyek.info 2018.02.08. 13:10:40

A karéla, balzsamkörte, kesrű dinnye, keserű uborka a vércukorszintre van hatással, minden cukorbetegnek ajánlott a fogyasztása amennyiben nem tudja nyersen beszerezni akkor kapszulában is hatásos herbcaps.com/hu_HU/webshop/termekeink/104/balzsamkoerte-kapszula.html
A fenti linken elérhető a kapszula
süti beállítások módosítása