HTML

ladamus

Friss topikok

  • Dr. Kovács Tibor: A karéla, balzsamkörte, kesrű dinnye, keserű uborka a vércukorszintre van hatással, minden cukorbe... (2018.02.08. 13:10) London 1.
  • Feldin: létező, bár címet elfelejtő és vidéken tartózkodás okán rss olvasót meg nem nyitó olvasó az egyik. (2011.08.01. 22:36) Stevenage 1.
  • Feldin: Léteznek. Örömmel olvassák. (2011.01.08. 00:08) Karácsony 2010 - keresztény szemmel
  • ladamus: Kimaradt, hogy, bár számomra a fő attrakció a felirat volt, azért meglehetősen sok időt sikerült e... (2010.08.12. 01:51) Dzsunagadh es Girnar
  • ladamus: @Feldin: Persze. De sajna sok mindent nem lehet. Vagy a hely olyan, vagy a helyzet. Azert igyexem. (2010.07.13. 12:44) Szúrat

Linkblog

06.
július

Svagatam

ladamus  |  1 komment

Kedves Olvasom!

Talan kisse optimista ez a bejegyzes, mert nem bitos, hogy letezel, Kedves Olvaso, bar ki tudja? A halo nagy...

Ma hajnalban sikeresen megerkeztem Bombaybe, illetve ahogy mostanaban nevezik Mumbaiba. Itt minden ami nagy es fontos Cshattrapati Sivadzsirol van elnevezve, akirol lehet, hogy irok meg.

 

Az nagyjabol esemenytelen volt a Turkish Airlines jovoltabol. Szabad volt talalgatni, hogy mit mondanak torokul, de egesz sok mindenre ra lehet jonni. Az etlabol is hamar kitunt, hogy padlicani lesz a menu. Ezek meg amolyan regimodi keleti legitarsasag mele kajaval, fem evoeszkozzel, repulos papucszoknival.

 

Aztan sikerult megerkezni a folyamatosan epites alatt allo repterre (Cshattrapati Sivadzsi), ahol az igeretnek megfeleloen es nemi csodalkozasomra vart egy ember autoval a szallodabol. A szallodanak van egy elonye: relativ kozel van a repterhez (sofor szerint 10 perc), alig fel ora a kihalt es ures utcakon.

Hajnali negykor menetrendszerint esni kezdett, ot korul el is aludtam. A szoba legkondis, de a legkondi csak fuj, de nem keringet, ezert meg kell talalni a legkondi es a panka helyes egyensulyat. Megtalaltam. A helyes egyensuly az, hogy mindketto kikapcs es megszokjuk a meleget, ami nem szornyu. Nappal 28, este 27 fok van.

Nehany oras alvas utan reggelizni indultam. 4 db meleg Alu pakorat adtak. Nyamm. Megkerdeztek, hogy normal csajt kerek, vagy kulon-kulon. Ugy latszik talalkoztak mar hulye kulfoldivel.

Ezutan esernyo vasarlasra indultam, mivel holmi gyenge viharkabat itt nem sokat er. A kornyekbeli arusok azonban az umbrella szo hallatan gyanakodva neztek csak ram, igy valahonnan a melybol felmerult a chatri szo (thanks Mariaji), ami csodat muvelt es esernyot szult. Az igazi kaland ezutan kovetkezett. Miutan jol kikerdeztem a szallodasokat, hogy hogy lehet innen legjobban bejutni a varosba, azt mondtak, hogy taxival, de menjek a C-wayen. Ezt nem nagyon ertettem, de ertelmesen bologattam. Fogtam is egy taxit, meg is alkudtunk az arra, ami csak egy kicsit volt magasabb, mint amit a szallodas mondott. Kerdezem a taxist, beerunk-e egy ora alatt. Aszongya fel ora. Ropke ket ora mulva bent is voltunk a leanykori neven Victoria Terminusnal (na, hogy hivjak ma? hat persze, Cshattrapati Sivadzsi). A taxis rendkivul rendes volt, allitolag tudott angolul, csak hat egy vak hangot se ertett, ugyhogy hindiul megbeszeltuk, hogy o harom nyelvu: marathi, hindi es angol.

A c-way valojaban seaway es igazan impozans epitmeny. 2009-ben adtak at es az egyik bombayi oblon kilometereken at ativelo eleinte 2x4 savos utrol van szo, ami a vege fele 2x2 savra szukul, de meg igy is figyelemre melto, raadasul meg szep, fuggohid jellege is van. Itt olvashattam, hogy "lane driving is safe driving" bar ennek nem sok foganatja van, mert a helyiek a rendelkezesre allo 4 savbol masfelet hasznalnak, azon tulekednek. Eme ropke autos varosnezes kapcsan tanultam meg valamit: a SIKK-es indulasi szabaly (akik netan nem ismernek: sebessegvalto, iranyjelzo, korulnez, kezifek) itt DKG szabalyra modosult: dudal-korulnez-gaz.

Ezt a bejegyzest egy elso emeleti backyard cybercafebol irom, ahol kedvesek es viszonylag gyors a net.  Hiaba na, India belepett a cyberage-be. Fellabbal...

Lassan ebedido, igy ujabb kalandra indulok.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ladamus.blog.hu/api/trackback/id/tr772132919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Feldin · http://shootinginjapan.com/ 2010.07.06. 11:25:44

Éljen éljen :)
Kíváncsian várom az élménybeszámolókat!
Jó utat és sok jó chai-t :)
süti beállítások módosítása